De kinderboerderij

Je bent vast wel eens op een kinderboerderij geweest, als kind, of met een kind. Het is altijd erg leuk om de dieren te voederen. Je houdt wat voedsel in je hand, zakt door je knieën en blijf rustig zitten zodat het diertje niet schrikt en voorzichtig op je afkomt tot het bij je hand kan. Iedereen leert het op die manier, rustig blijven en geduldig zijn.

De kinderboerderij is een ideale school voor kinderen om enkele van de belangrijke levenslessen te leren, die we als volwassenen al weer vaak vergeten zijn. Want afwachten, rustig blijven, geduld opbrengen.. forget it! Alles moet snel, snel, snel en liever gisteren dan vandaag. Maar hoe zouden die kleine diertjes hebben gereageerd als we druk zouden doen, schelden dat ze NU moeten eten. Het zou niet echt werken. Wat de les is voor het kind? Afwachten is het antwoord!

Daarom wil ik graag wijzen op het Human Design System. Human Design verenigt de esoterische disciplines astrologie, de I Tjing, de kabbala en het Hindoe chakrasysteem met de reguliere wetenschappen astronomie, genetica, biochemie en de kwantummechanica. Het geeft antwoord op wie je werkelijk bent, wat jou uniek maakt, en hoe je je leven kunt leiden op een manier die bij jou past. Het groepeert mensen in 4 types waarbij voor meer dan 90% van de mensen geldt dat ze moeten afwachten op wat komen gaat. Dit lijkt erop alsof je alle macht wordt ontnomen, dat je geen invloed kunt uitoefenen. Niets is minder waar. Je wacht immers op het resultaat, de aansturing heeft allang plaatsgevonden door je wil, je wens. Het heeft indirect te maken met goed opdrachtgeverschap.

Terug naar de kinderboerderij voor een illustratie. Het kind zit geknield te wachten tot het diertje z’n richting op komt maar wordt ongeduldig en trekt z’n hand terug om naar een ander dier te gaan. Hier gebeurt uiteraard hetzelfde want het ongeduld zit niet in het dier maar in het kind. Na 3 pogingen gooit het kind het voedsel op de grond en loopt boos en teleurgesteld weg. “Stom dier, het wil mijn eten niet”.

Het werkelijke leven zit niet veel anders in elkaar. Als we in staat zijn onszelf enige vorm van geluk te gunnen is het slechts een kwestie van afwachten. Maar we zijn vergeten wat het is om geduldig te zijn. We doen wel aan carrièreplanning, dat wordt van ons verwacht, soms zelfs opgelegd. Maar een levensverwachting uitspreken, of zelfs het lef hebben jezelf daarbij ook nog een klein beetje voordeel te geven, dat vinden veel mensen maar moeilijk. God is net als zo’n diertje op de kinderboerderij. Voorzichtig komt het dichterbij, kijkt of je wel het geduld en de liefde kunt opbrengen. Als je elkaar na verloop van tijd leert kennen gaat het steeds makkelijker. Anderen diertjes zien het ook gebeuren en volgen misschien het voorbeeld. Voordat je het weet eet iedereen uit je hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *