Ik wil.. uhh.. gewoon iets anders

Verandering is het meest boeiende in een mensenleven. Ik geloof dat het doel van het mensenleven is het loslaten van verandering. Daarmee bedoel ik niet dat je niet moet veranderen maar meer dat je een statisch ZIJN moet loslaten. Niet ik was, of ik wordt, maar ik ben. Zijn als water en meegaan in het moment van NU. Verandering bestaat alleen in het conceptuele ‘vroeger’ en ‘ooit’. Slechts weinigen onder ons leven werkelijk in het nu. We pikken er soms iets van op; kijken naar je kind die een eerste stapje doet, luisterend naar muziek of de prikkel van vers eten op je tong. Op zo’n moment denk je niet, sta je open voor een nieuwe sensatie en leef je dus in het moment dat nu heet.

We willen graag meer, willen het graag anders, net als vroeger of juist niet. We houden vast aan een idee van een perfecte waarheid terwijl die niet bestaat. De toekomst valt niet te voorspellen en het verleden bestaat evenmin. Want hoe wordt het verleden niet gevormd door hoe we het zelf willen zien. Maar wij zijn veranderd, misschien een beetje, maar genoeg om van ons verleden een geschiedenisboek te maken waarvan de feiten discutabel zijn.

We willen graag meer, willen het graag anders. Stel je voor dat je hart je zegt je baan op te geven, omdat je er niet gelukkig van wordt. Durf je die stap te wagen, durf je te vertrouwen op je hart? Ben je bestand tegen die stortvloed van gedachten die je vertellen te blijven waar je bent. Vooral niet te veranderen. “Je zegt wel dat je anders wilt, maar dat denk je maar.” Het is vaak het denken zelf wat met dit soort gedachten aan komt zetten als je het toelaat. Het denken wil niet veranderen, kan het ook niet en doet je twijfelen.

We willen graag meer. We willen graag invloed uitoefenen op onze toekomst. The Secret zegt dat het mogelijk is je stoutste dromen waar te maken. Ik ben er zeker van dat dit klopt, maar er is nog een extra geheimpje wat er niet bij verteld wordt:

  • jij zult moeten veranderen! Het universum biedt een oneindig potentieel van mogelijkheden waar tijd niet bestaat. Met andere woorden, als je niet bent wat je wilt zijn moet JIJ veranderen, want alles IS al mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *