De naakte waarheid

Onlangs ben ik samen met mijn vriendin naar de sauna geweest. Wat is er lekkerder na een werkdag dan zo snel mogelijk alle stress uit je lijf te zweten. Het mooie van een sauna is de puurheid van iedereen. Geen kleding om je status aan op te hangen, in tegendeel! Alle hobbels, knoppels, haartjes, littekens, piercings en tatoeages die onder kleding verborgen blijven worden opeens zichtbaar. Iedereen is door zijn naaktheid gelijk aan elkaar maar gelijk zie je de unieke vorm van elk lichaam. Elk mens is uniek! Er moeten meer dan 70 miljard mensen tegelijkertijd op de aarde zijn voordat de kans is dat je een gelijke tegenkomt.

Ik ben uniek, ik ben de beste versie van mezelf! Maar jij ook!

Wat een prachtig gegeven. Toch zijn veel mensen onzeker over zichzelf. Ze willen lijken op die ander, die andere collega, dat model uit een blad of die populaire soapster of artiest. We zijn keihard bezig vooral niet onszelf te zijn. Onszelf als voorbeeld nemen doen we liever niet, de verantwoordelijkheid leggen we liever buiten onszelf. Als het dan fout gaat kunnen we die ander tenminste ook de schuld geven. Maar ja, wat als die ander ook niet zichzelf is en worstelt met zijn identiteit. Waar vereenzelvigen we ons dan mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *