Onbegrensde onzekerheid

Het denken levert ons een aantal prachtige producten waarvan de boeiendste nog wel angst en onzekerheid zijn. Niet helemaal correct, angst wordt vaak gebruikt om onzekerheid gestalte te geven. Onzekerheid zelf is geen product van het denken, onzekerheid is eigenlijk niets, het bestaat niet in werkelijkheid!

Ik ben onzeker over iets” zegt alleen dat de uitkomst onbekend is. In die zin schuilt noch angst, noch blijdschap. Onzekerheid op zichzelf bevat geen emotie, geen waarde oordeel. Dit komt later, als het denken aan het werk gaat. Want het denken werkt in de voltooid verleden tijd! Het denken zoekt houvast en gaat allemaal illusies voorschotelen om je angst in te boezemen. Die angst moet ervoor zorgen dat je op de bekende paden blijft lopen. Maar nader bezien slaagt het denken hier totaal niet in. Want ook al gebruikt het angst als wapen, ben je in staat om die daadwerkelijke pijn te voelen? Nooit, nooit, nooit! Nooit stelt die angst je in staat om de pijn te voelen die samengaat met de voorgeschotelde illusies. Want je grootste angst is de confrontatie met angst. Angst voor angst heft zichzelf op! Dit is heel belangrijk om voor jezelf uit te zoeken!

We hebben zojuist ontdekt dat het onmogelijk is de echte pijn te voelen. Probeer je de pijn te herinneren die je vroeger ooit ervaren hebt. Moeilijk! Onmogelijk zelfs? Onzekerheid is leegte, bevat geen emotie! Probeer eens terug te denken aan een keer dat je iets hebt gedaan waar je onzeker over was. “Het viel best mee”, “Het was echt heel eng, maar…”.

Neem nu een situatie waar je onzeker over bent. Neem eens een flinke duik in de meest ellendige illusie en voel die oprechte pijn. Voel je verdriet. Wees wel eerlijk, niet de pijn bedenken, maar voelen, echt voelen in je vezels en je lijf. Waarschijnlijk zit je nog rustig op je stoel nu en lig je niet kronkelend van verdriet krokodillen tranen te huilen.

Nu de andere mogelijkheid.

Al je onzekerheid is volledig onterecht, alles gaat beter dan je hebt durven dromen en je hart springt open van blijdschap. Je buik wordt warm van liefde en je ogen stralen van geluk. Oefen dit bijvoorbeeld eens op de wc op je werk en kijk jezelf in de spiegel om het resultaat zelf te zien.

Waar je nu mee bezig bent is de universele Law Of Attraction ten uitvoer aan het brengen. Dít is de manier om invloed uit te oefenen op je toekomst, op je leven. Angst kan een prachtig product van het denken zijn als je het goed gebruikt. Onzekerheid is leegte, het oneindige potentieel van mogelijke uitkomsten. Zekerheid is juist de begrenzing van het denken. Onzekerheid biedt onbegrensde mogelijkheden te groeien en ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *