2012, het einde of een nieuw begin

Er wordt meer en meer geschreven over het jaar 2012*. Zo vertelt de oude Maya kalender dat rond deze tijd een periode zal eindigen waarin materialisme een zeer belangrijke rol speelde. Maar hoe ziet die nieuwe tijd eruit, is er wel sprake van een nieuwe tijd of moeten we het ergste vrezen.

Het is moeilijk te voorspellen wat er zal gebeuren en óf er iets staat te gebeuren. Maar toch lijken er wel steeds meer signalen dat we een nieuwe dimensie tegemoet gaan. Steeds meer mensen staan open voor hun gevoel en het bovennatuurlijke lijkt een belangrijker plek te krijgen in de alledaagse realiteit. Helderziendheid, contact met overleden zielen en de rol van intuïtie zijn geen taboe meer en worden zelfs opgepikt door de commerciële instanties.

Ik bedacht laatst een metafoor wat 2012 voor de mensheid zou kunnen betekenen: feedback. Ik ben zelf gitarist en één van de problemen op een podium is feedback. Je hebt het vast wel eens gehoord, zo’n hoge piep of gezoem wat pijn aan je oren doet. De oorzaak is een bron van geluid dat versterkt wordt en vervolgens weer bij de bron komt en ermee vermengd. Duidelijker wordt het als je een microfoon voorstelt, hierin schreeuw je, een speaker laat het geluid horen en de microfoon pikt dit geluid weer op wat vervolgens ook weer door de speaker komt. Op een gegeven moment staat het geluid op zichzelf zonder dat je nog hoeft te schreeuwen. Er ontstaat een synchrone trilling van geluid wat zichzelf in stand houdt. Meestal ook op een hogere frequentie dan de oorspronkelijke bron.

Concreet? Nog niet helemaal. Feedback heeft eigenlijk een dubbele betekenis, want ook in het dagelijkse leven heeft het zijn plaats. Iemand om feedback vragen is vragen om een reactie op je gedrag, of op je prestaties op het werk. Een terugkoppeling krijgen. Zo zie ik ook de rol van feedback op 2012 en verder. Ik vermoedt dat de mensheid in contact komt te staan met zijn gevoel. Dat de mens gaat resoneren op zijn eigen energie en dat van anderen. Door deze synchroniciteit zal de mens een sterke intuïtie en een groter empatisch vermogen ontwikkelen. We gaan ons steeds meer realiseren dat we één zijn. Voor sommige mensen zal dit uiteraard een heel nare ervaring kunnen zijn, zien hoe je werkelijk bent hoeft niet altijd rozengeur en maneschijn te zijn. Maar ook voor deze mensen zal dit uiteindelijk tot zelfrealisatie leiden. 2012, kom maar op!

* er zijn verschillende geluiden dat de echte datum niet in 2012 maar in 2011 is. Omdat ik in het midden wil laten welke datum juist is, wil ik aangeven dit jaartal te lezen als het begin van de periode na het eindigen van de voorgaande tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *