Trance Healing in Engeland

Afgelopen week heb ik mezelf het mooiste ‘kado’ gegeven wat ik mezelf ooit gegeven heb – de Trance Healing week aan het Arthur Findlay College. Hiermee heb ik een andere ‘week’ verdrongen van de eerste plek, dit was namelijk de stilte-retreat in Thailand van 10 dagen. Van 16 tot en met 23 april heb ik gelachen, gehuild, met verwondering en verbazing gekeken naar EN zelf te ervaren hoe het is te werken met de ‘spirit world’. Nu klinkt dit al snel vreemd en een beetje vreemd is het misschien ook wel. Maar we hebben allemaal wel eens een voorgevoel, luisteren naar onze intuitie of hebben ergens een raar onderbuik gevoel bij.

Trance Healing? Ja, het heeft iets te maken met in trance zijn en ook met genezing. Middels oefening kan iedereen in trance raken, de een wat makkelijker dan de ander, maar, met de juiste begeleiding kan iedereen het. ‘Ok, maar dat healing dan?’, hoe werkt dat als je al moeite hebt met het plakken van een pleister. Dit ligt gelukkig iets anders, want healing heeft alles te maken met intentie. Kun je liefde voelen voor iemand en wensen dat hij of zij beter wordt, inzicht krijgt in moeilijkheden in het leven. Nu lukt dat al snel met je partner, maar hoe zit het met je buurman.. of iemand die je helemaal niet kent. Kun je onvoorwaardelijke liefde opbrengen en daarmee de intentie uitspreken dat je wenst dat iemand ‘beter’ wordt.

[adsense]

Ben je er dan alleen met intentie.. een heel eind, maar nog niet helemaal. “Attunement“, of in het Nederlands, jezelf afstemmen. De crux bij Trance Healing is de afstemming op de spirit world waarbij je middels je intentie hun uitnodigt een ‘healing’ uit te voeren. Het is vooral een kwestie van vertrouwen hebben, niet in je eigen gedachten verzinken en vooral stil zitten.

Do nothing” was soms gekscherend het motto van de week en dit is gemiddeld genomen vaak nog het moeilijkst van alles. Want dat koppie wil nadenken, “he, wat gebeurt er nu?“. Paf, weg afstemming. Nog een keer, stilzitten, geen gedachten en je voelt de energie weer komen.. “he dit gaat goed.. nu niet proberen na te denken wat er gebeurt”.. tja.. te laat, weer weg. Nu heb ik gelukkig al 15 jaar meditatie erop zitten dus dit onderdeel lag me goed, maar velen hadden toch wel moeite om stil te zitten en de gedachten te kalmeren of er gewoon geen aandacht aan te besteden. En dan, als het wel lukt, voel je de energie langzaam door je lichaam stromen en is het een kwestie van ‘doing nothing’. Want je intentie is al uitgesproken, je weet wie er voor je zit en je wenst hem/haar beterschap – wat dat voor de persoon in kwestie ook mag betekenen.

Gaandeweg deze week kwamen er ook nog andere onderwerpen naar voren waarbij we experimenteerden met pendelen (erg leuk en makkelijk!!!!), inspirationeel spreken en schrijven (erg bijzonder) en diverse meditaties. Vooral het inspirationeel spreken vond ik erg leuk. Hier komt ie, de zin die ik kreeg en moest toelichten was; The gifts of the spirit are many. Ik kan je vertellen, het bleef redelijk stil en ik niet kon niet veel meer uitbrengen dan wat onsamenhangend zoeken naar woorden. Er kwam echt weinig filosofisch of spiritueels uit mijn mond en ik dacht echt even van ‘waar gaat dit naartoe?’. Totdat ik ging afstemmen en de gedachten en woorden ineens wel opkwamen. Binnen no-time hield ik een mooi betoog over deze ene simpele zin, in het engels, zonder haperingen. Dit goldt ook voor mijn partner, een Duitse fysicus, die “you can create rainbows with thoughts” moest toelichten. Hij begon heel wetenschappelijk maar eindigde met een prachtig verhaal over hoe de regenboog staat voor de verscheidenheid aan mensen op aarde en hoe het licht dit allemaal bij elkaar kan brengen en kan laten schijnen. Geweldig!

Naarmate de week vorderde werden ook de ervaringen bijzonderder en mooier. Ik wil er niet teveel over in details spreken want gevoelens en ervaringen kunnen NOOIT volledig in taal gevat worden. Ben je wel eens geraakt door een mooi stuk muziek of schilderij, dan is het niet het stuk wat je emotioneel maakt, maar het gevoel wat ermee aangesproken wordt. En dat terugvertalen naar woorden zal je niet lukken ;-). Heb ik nu een diploma of een titel? Ik mag mezelf Trance Healer noemen, maar ik wist al dat ik dat kon. Al heb ik daar nu wel meer structuur in gekregen en ben ik sneller in staat de juiste energie neer te zetten. Belangrijker nog zijn de andere gaven die ik heb en dankzij deze week een plek hebben gekregen – herkend zijn! Want soms is het gewoon handig het beestje een naampje te kunnen geven. En dat is aardig gelukt. Binnenkort zie ik mijn tutor weer en in Oktober ga ik naar Engeland om een week verder te werken aan mijn mediamieke gaven. Spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *