Eén liefde, één geliefde

“Hoe dichter je komt bij het universele ontwaken, hoe groter de liefde wordt voor alles en iedereen met wie je in aanraking komt; je houdt van alles en iedereen evenveel.” Een prachtige zinsnede die ik onlangs las en me toch wel bezig hield. Afgelopen week in Schoorl heb ik ervaren dat de nuance hiervan voor mij toch wel iets anders ligt. Want wanneer iedereen zichzelf kwetsbaar en ontvankelijk openstelt voor elkaar, dan kun je in aanraking komen met een liefde die zo groots is dat je jezelf erin kan verliezen. Maar voor alles en iedereen evenveel liefde? Hierbij mijn persoonlijke verslag van een week waarbij liefde een nieuwe dimensie toonde en ik mijn mediumschap verder mocht ontwikkelen. De week werd georganiseerd door Jitske Kuijer (Samsarah), met onderricht van Colin Bates en Matthew Smith, twee top mediums uit Engeland.

Het verschil tussen trance en mediumschap

Gedurende deze week werden we gestimuleerd onze gaven te verkennen en open te staan voor nieuwe ervaringen. In april schreef ik al over de week aan het Arthur Findlay College waarbij ik mijn Trance Healing gaven verder verdiepte. Nu heb ik gewerkt aan de verdere ontwikkeling van mijn mediamieke gaven met Colin Bates. Het belangrijkste bij Trance en Mediumschap is de verbinding met de geestenwereld waarvoor je als medium dient. Trance kenmerkt zich doordat je als medium een toegangspoort vormt waarlangs de geestenwereld kan werken om de mensheid te helpen. Het mediumschap daarentegen is bedoeld om bewijs te leveren dat er leven na de dood is, dat er een onzichtbare wereld is die zichtbaar wordt via de sensitiviteit van het medium.

De ervaring van één liefde

Elke dag begon met een groepsmeditatie. Doorgaans hebben alle vormen van meditatie maar één doel, het één worden met de ‘bron’. De eenheid waarbij onze fysieke grenzen wegvallen en we onszelf ervaren als ego-loos zelf. Voor iemand die niet mediteert is dit uiteraard heel moeilijk voor te stellen, maar het ligt veel simpeler dan we denken. Zolang we maar niet denken! Die eenheidservaring heeft iedereen al eens onbewust meegemaakt, wanneer je vol verwondering kijkt naar de eerste stapjes van je kind, een ontroerend stuk muziek hoort of je jezelf verliest in de ogen van je eerste liefde. Het denken is weg en het enige wat je nog doet is ervaren. De ervaring is doorgaans voorbij wanneer je weer in je denken schiet.

Waar we met mediumschap en trance aan werken is bewust voorbij het denken te gaan en deze ervaring naar onszelf toe te halen. Deze eenheidservaring heb ik afgelopen week een aantal keren mogen ontvangen. Soms in de groepsmeditaties, soms wanneer ik alleen ’s ochtends vroeg in de duinen was en de stilte opzocht, maar ook bij het geven van een reading. Want het is een van de meest bijzondere ervaringen als je contact mag maken met een ziel en deze bewijs geeft van zijn bestaan, doorgaans eindigend met een prachtige boodschap voor de ontvanger. Als medium creëer je een eenheid tussen jezelf, de ontvanger en de spiritworld.

Altijd de keuze voor één geliefde

“Hoe dichter je komt bij het universele ontwaken, hoe groter de liefde wordt voor alles en iedereen met wie je in aanraking komt.” Hoe mooi dit ook klinkt en lijkt, het is ook erg verwarrend. Want terwijl ik hier in Schoorl allerlei prachtige ervaringen heb zit mijn vriendin gewoon thuis, alleen. En die onvoorwaardelijke prachtige liefde die voorbij het denken gaat kan dan ook soms heel eng zijn, want je kunt jezelf er makkelijk in verliezen.

Heb ik nog wel een keuze? En daar kwam voor mij een prachtig inzicht dat me zoveel kracht en rust gaf. Want hoe onbeschrijfelijk groots en mooi die onvoorwaardelijke liefde ook is, ze komt pas echt tot uitdrukking door de liefde die we voor elkaar voelen. Gewoon, de liefde die je één op één aan elkaar mag uitdrukken. In een kus, een knipoog of gewoon een lekkere knuffel. En ik was daarom ook weer ontzettend blij haar weer te zien. De echte liefde ligt in de keuzes die we maken voor onszelf, hoe wij ons leven willen leven en hoe we daar uitdrukking aan willen geven. En misschien is dat ook de mooiste boodschap die we als medium mee mogen geven aan de mensen die we ontmoeten. Leef je leven zoals jij daar uitdrukking aan wilt geven want elke keuze leidt uiteindelijk tot de eenheidservaring met de onvoorwaardelijke bron van liefde. Zo worden we vanzelf, beetje bij beetje, allemaal één.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *