Hoe ben jij boos?

We zijn allemaal wel eens boos, op anderen, maar vaker nog op onszelf. Ons lichaam kookt van woede en de stoom kan onze oren uitkomen. Je lijf voelt als een krachtcentrale waar het hele huishouden op aangesloten zou kunnen worden. Ben je iemand die zich dan gelijk kan uiten of krop je het lekker op? Ik ben zelf meer van de laatste orde – mede omdat ik denk dat gelijk terug ‘hakken’ niets oplost en alleen maar olie op het vuur gooit. Maar ja, dan zit je dus nog wel zelf met die negatieve energie opgescheept.

Onlangs heb ik daar echter wel een mooie manier in gevonden om toch met die energie om te gaan. Want ik weet dat vasthouden in je lijf écht slecht voor je is, ik ben van mening dat kanker daar één van de gevolgen van kan zijn. Dus oplossen en loslaten is hoe dan ook gewenst. Maar hoe? En is het niet slecht voor je om opnieuw die energie op te zoeken en ‘weer boos te worden’? Integendeel! De herinnering ophalen via meditatie is uitermate geschikt om opnieuw in verbinding te komen met die energie en te ontladen van zijn negatieve structuur.

De manier die ik vond was tijdens een week-end waarbij ik les kreeg van medium Sandie Baker. In trance en meditatie werkte ik vaak vanuit een passieve energie. Echter, voor mediumschap waarbij bewijsvoering het doel is, dan is het belangrijk te werken vanuit een actieve energie. Sandie kwam achter me staan en begon me een beetje op te naaien zodat ik boos werd. “Hou deze energie vast!” Wat ze me leerde is dat boosheid twee kenmerken heeft: het onderwerp van boosheid én het effect wat die boosheid op de energie die opgewekt wordt. En vervolgens leerde ik deze energie positief in te zetten.

En zo kan het ook met de boosheid die je ervaar zonder gelijk als medium op te moeten treden. Want deze manier is een uitermate geschikte methode om in contact te komen met de energie die wordt opgewekt door de boosheid en ervoor te zorgen dat hij niet langer vast blijft zitten in je lichaam. Daarom een hele goede oefening om hiermee om te gaan:

 • Ga rustig zitten op een stoel of in kleermakerszit
 • Zorg dat je rug recht is alsof er een touwtje aan je kruin zit wat je licht optilt
 • Sluit je ogen en haal een paar keer heel diep adem, visualiseer een ballon in je buik die je opblaas en langzaam weer leeg laat lopen
 • Laat je adem tot rust komen
 • Denk aan een onderwerp dat je boos maakt
 • Wind jezelf erover op en maak die boosheid zo groot mogelijk
 • Neem nu waar wat er allemaal in je lichaam gebeurt;
 • Voel je ergens pijn?
 • Is je ademhaling sneller geworden?
 • Span je bepaalde spieren aan?
 • Voel je je energetisch opgeladen?
 • Belangrijk!! Laat nu het onderwerp los en focus je op de sensaties in je lichaam
 • Ervaar wat er zich in je lichaam afspeelt
 • Deze sensaties zijn slechts energie
 • Benoem een kleur die past bij deze energie
 • Maak de energie groter en groter met elke ademhaling en zie de kleur groeien
 • Laat de energie de hele kamer vullen waarin je zit
 • Ervaar de energie en voel wat er zich binnen die energie afspeelt
 • Laat nu langzaam de kleur helder worden, meng het met zuiver wit licht
 • Wanneer de energie transparant en zuiver wit is, laat het langzaam los
 • Haal weer een aantal keer diep adem
 • Beweeg je vingers, je voeten en draai kleine en voorzichtige cirkels met je hoofd
 • Open je ogen en zeg een dankwoord in gedachten of hardop

Dit is een oefening die je dagelijks kan doen. Je zult merken dat je je minder sterk zult opwinden over situaties en je sneller waar zult nemen wat er in je lichaam gebeurt als je boos wordt. Na voldoende oefening zal je in staat zijn al tijdens de boosheid de energie af te laten vloeien zonder het vast te hoeven houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *