Spiegeltje aan de wand, waarom komen problemen hand in hand?

Op een zaterdag ochtend stond ik in de rij bij de kassa, toen ik eenmaal aan de beurt was om af te rekenen wist ik mijn pincode niet meer. Mijn hoofd was leeg, ik kon me op geen enkele manier herinneren wat de viercijferige code was waarmee ik moest afrekenen. Uiteindelijk ben ik wel thuisgekomen met de boodschappen maar die maandag heb ik mijn werkgever gebeld. Ik vertelde hem dat ik me ziek melde, voordat ik me écht ziek zou moeten melden en legde uit wat er dat weekend gebeurt was. Nu heeft iedereen wel eens een ‘verstandsverbijstering’ maar dit lag toch iets anders. Ik werkte gemiddeld 60 a 70 uur per week en stuurde richting de muur die “burn-out” heet.

Het is al lang geleden en gelukkig was ik er op tijd bij. Belangrijk was dat ik daarna ook goede gesprekken met mijn werkgever had om het één en ander te veranderen. Sindsdien heb ik echter ook meerdere mensen gesproken die wél tegen de muur zijn aan geknald. Vervolgens rollen ze vaak van het ene probleem in het ander. Want, de burn-out is maar deels het probleem, doorgaans gerelateerd aan het werk. Een burn-out brengt je oog in oog met gedrag wat destructief is voor je persoonlijke ontwikkeling en dat gedrag komt veelal voort uit verwaarlozing in het verleden. Verwaarlozing klinkt wellicht zwaar, maar het zijn de onverwerkte emoties die onderhuids etteren en naar de oppervlakte komen als je je bijvoorbeeld fysiek aan het uitputten bent. Het is niet de laatste druppel, maar een waterstraal die de emmer doet overlopen.

Daar zitten ze dan, thuis, starend naar de muur zichzelf afvragend waar het fout gegaan is. De valkuil is het dan te verwijten aan die laatste druppel die de emmer deed overlopen. Makkelijk is het slechts te zoeken op bijvoorbeeld het werkgebied; minder uren gaan werken, een stapje terug doen. Maar daarmee wordt niets opgelost, in tegendeel, het is een tijdelijke manier waarbij de scherpe randjes weer even glad gestreken worden. Het is niet voor niets zo moeilijk om mensen met een burn-out te laten re-integreren wanneer slechts symptoombestrijding heeft plaatsgevonden. De kans is groot dat ze vervolgens na verloop van tijd verder terug vallen. Er is verandering nodig, échte verandering. Waar is het nu echt fout gegaan? Waarom heeft die persoon zichzelf zo voorbij gelopen? Welk beeld heeft de persoon van zichzelf gecreëerd waaraan voldaan moest worden, om maar niet kwetsbaar te hoeven zijn.

We worden continue blootgesteld aan allerlei externe factoren die ons vertellen hoe we ons wel of niet moeten gedragen. Onderlinge ijver en strijd op het werk, onzekerheid in relaties of de rol van de media die heersen door de creatie van angst en/of afgunst. We (over)leven vaak door onszelf een tactiek aan te meten. Als ik zus en zo doe, dan krijg ik dit en dat voor elkaar. We passen ons aan, aan kaders die we in stand houden door niet authentiek gedrag. Een leven in leugens, door onszelf in stand gehouden. Hoe doorbreken we dat? Door te weten wie we zijn! Door in contact te komen met ons authentieke zelf. Welk gedrag zouden we tentoonspreiden als we handelen vanuit dit authentieke zelf?

We verwijten vaak de personen om ons heen van de problemen waarin we terecht zijn gekomen. Maar handelen vanuit je authentieke zelf, opkomen voor jouw belangen, kun je alleen zelf. De oorzaak én oplossing ligt bij jezelf. Reflecteer daarom hoe je écht wilt dat zaken zouden moeten lopen om gelukkig te zijn. Wat zou daarvoor moeten veranderen en wat moet jij daarvoor doen? Verandering begint bij jezelf door eerlijk in die spiegel te kijken. Wat heeft je gedrag je tot nu toe gebracht? Hoe reageert je lichaam op de vragen die je jezelf stelt? Kijk niet alleen naar het heden, vooral het verleden is doorgaans een goede spiegel om te zien welk pad je hebt afgelegd om te komen waar je nu staat. Uit eigen ervaring weet ik dat het moeilijkste vaak het toegeven is van je eigen fouten, dat het komt door je eigen gedrag. Dat de wereld niet tegen jou is, maar dat jij zelf de wereld tegen jezelf opzet. Spiegeltje aan de wand, wie houdt deze situatie nu eigenlijk écht in stand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *