Doe een stapje naar voren en een stapje terug..

Zijn de onderwerpen op? Nee hoor, de afgelopen twee weken heb ik een stapje terug gedaan en vooral even aandacht aan mezelf besteed. Daarom nu eens geen verhaaltje maar een “hoe gaat het met mij”-tje. Ik deel graag een bijzondere healing sessie die ik dit keer zelf onderging. En er gebeurde daarna iets wat ik al eerder meemaakte na een ‘heftige’ sessie, in plaats van een stap vooruit, voelde het alsof ik 2 stappen terug deed in mijn ontwikkeling. Dit gebeurde nadat ik een helende reis in mezelf had gemaakt, een methode opgesteld door Brandon Bays. Met een helende reis maak je op een heel eenvoudige manier contact met je emotionele en fysieke lichaam.

Veel mensen beseffen niet dat fysieke problemen veroorzaakt kunnen worden door emotionele gebeurtenissen uit je leven. Vaak gebeurtenissen die je als kind meemaakte. Dat was dit keer ook het geval bij mij. De helende reis bracht me terug naar een gebeurtenis uit mijn jeugd, toen ik een jaartje of 9 a 10 was, die een enorme impact bleek te hebben op mijn houding en gedrag. Het meest bijzondere was nog wel dat ik ‘het onderwerp’ in geen kilometers had aan zien komen en het daarom volkomen onverwacht was. Met veel aandacht en liefde was ik in staat contact te maken met verdriet uit het verre verleden en het eindelijk een rustplaats te geven en los te laten.

Maar het spannendste komt daarna, want loslaten betekent houvast opgeven. Je wordt even flink uit balans gebracht en je lichaam heeft een paar dagen nodig om opnieuw zijn ruimte in te nemen, dit keer zonder het verdriet. Het is vreemd dat verdriet, onbewust, zo’n belangrijk houvast kan zijn in je leven. Nu twee weken verder begin ik pas echt de effecten waar te nemen van de healing. Vooral het gedrag wat getriggered werd heb ik niet meer waar genomen, al ben ik soms wel op andere vlakken meer prikkelbaar. Alsof deze andere onbewuste zaken nu meer aan de oppervlakte zijn gekomen. Het is ook het bijzondere aan ons diepere bewustzijn, onze ziel. Het wil vrij zijn! Als mens willen we vrij zijn, en dus zullen we continue situaties tegen komen in het leven die bedoeld zijn ons te confronteren met datgeen wat ons vast houdt.

Wat is loslaten eigenlijk? Het zijn doorgaans de stappen van ‘inzicht in’, nadat je het uit het onbewuste inzichtelijk heb gemaakt gevolgt door ‘acceptatie van’ afsluitend met een stuk vergeving. Vergeving is het bekrachtigen van de acceptatie, je kunt daarna als het ware niet meer terugkrabbelen. Die zondag heb ik inzicht gekregen in situaties in mijn leven die niet liepen zoals ik graag wilde. Ik kwam erachter wat de oorzaak was en kon het daardoor accepteren. De dualiteit die je dan vaak aantref is dat je niet alleen de ‘betrokkenen’ mag vergeven, maar veelal ook jezelf. Jezelf vergeven voor het in stand houden van de situatie en de acceptatie dat wat is gebeurt tot het verleden behoort.

Misschien klinkt het allemaal gemakkelijk en denk je, waarom niet gelijk met alle ‘shit’ schoon schip maken. Er wordt zelfs gezegd dat je alle emotionele balast die je meedraagt in 6 a 7 dagen kan opschonen. Maar dat is een proces wat je niet lichthartig mag nemen. Het is hard werken, keihard werken! Het is niet voor niets dat zo veel mensen lijden aan stress, ziekten en andere symptonen. Ze beginnen er uberhaupt niet aan, durven het eigenlijk niet. Maar als je eenmaal een eerste ervaring hebt gehad dan lijkt de geest uit de fles. Je hebt weer contact gemaakt met je eigen lichtlichaam, je authentieke zelf. Je realiseert je wat echte vrijheid is en dan geeft het niets als je voor dit helingsproces de tijd neemt. Want zolang we mens zijn zullen we tegen situaties aan blijven lopen die ons frustreren. Waarom? Zodat we onszelf kunnen blijven ervaren als ons hoogste zelf en onze ziel de gelegenheid geven verder te evolueren.

Benieuwd naar een Trance Healing of een helende reis?

Meer informatie of zelf een afspraak maken, mail naar @ervaartrancehealing.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *