Doe niet zo zweverig!

Ik wist het al lang en velen met mij die het spirituele pad bewandelen. Deze week is er weer iemand bijgekomen die er heel anders over denkt. Ik gaf een goede vriend een Trance Healing en eenmaal weer ‘geland’ was één van de eerste opmerkingen dat hij niet echt het gevoel had te zweven, maar ook weer wel. “Ik was met beide benen op de grond en er schoot van alles door mijn hoofd op een super heldere manier, maar tegelijkertijd zag ik ook prachtige paarse kleuren in een donkere ruimte die niet eng aanvoelde.” Het was voor hem wel gelijk duidelijk; hier was niets zweverigs aan.

Tja, ook ik spreek over energie, gidsen en engelen en hoe alles trilling is en snel krijg je dat stempel [zweverig]. Maar wie het aandurft het onbekende op te zoeken en het zelf te ervaren kan niet anders dan stellen dat wat ervaren wordt gewoon heel echt is. Wat is er zweverig aan ervaren wat je werkelijk bent? Het is eerder omgekeerd, als je de waarheid ontkent en liever leeft in de illusie van alledag.. je zweeft van de ene illusie naar de andere. Wat ik doe is niet zweverig, het is een ervaringswetenschap. Het vergt veel moed om als het ware tegen je ‘opvoeding’ te durven zeggen; bedankt, maar ik zoek het toch zelf liever even uit. We zitten volgepropt met dogma’s van onze ouders, onze leraren op school en de hele omgeving waar we deel van uitmaakten. Wat is werkelijk echt van jezelf in de gedachten die je denkt?

Wat is werkelijk echt van jezelf in de gedachten die je denkt? We worden vooral geleerd vast te houden aan het verleden; “luister naar mijn raad!” of “maak niet de fouten die ik gemaakt heb”. Ervaar vooral voor jezelf wat goed en niet goed voor je is. Nu moet je natuurlijk geen giftige besjes in het bos gaan eten omdat je persee nu iets wilt bewijzen, dat is gewoon dom gedrag! Het gaat om het bereiken van een hoger bewustzijn. Boven jezelf uit durven stijgen. Wie is werkelijk degene die je gedachten denkt? Ben je dat zelf of is het een optelsom van opgelegd zelfbeeld wat je in je leven ontvangen hebt. Van meningen en vooroordelen. Sta in je eigen kracht!

Durf eens met je blote voeten te voelen hoe koud het water echt is, misschien kom je erachter dat je geen koudwatervrees hoeft te hebben. Is het onbekende als een warm bad wat je jezelf al die tijd ontzegt heb. Denk je – net als mijn maatje die zijn eerste Trance Healing kreeg – hier wil ik meer van. (De volgende afspraak is overigens al vrijwel gelijk gemaakt 😉 hij wil dit keer dieper gaan en zich meer overgeven aan de ervaring) Hoe fijn is het niet dat je echt zelf verantwoording kunt nemen voor je eigen leven. Dat je leert dat je met je eigen focus en gedachtenkracht je eigen leven vorm kunt geven. Je de schepper bent van je eigen geluk. Klinkt dat eng en zweverig of denk je daar misschien anders over? Ik nodig je uit eens echt met je voeten op aarde te staan en te realiseren wie je werkelijk bent. Of zweef je liever van de ene illusie naar de andere? Kom op joh! Doe niet zo zweverig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *