Leven in het nu, met een blik op het verleden

Is het verkeerd om af en toe terug te kijken op je leven en jezelf af te vragen welke lessen je geleerd hebt. Wat er de afgelopen jaren gebeurd is en wat heeft bijgedragen aan waar je nu staat? Ik denk dat het heel gezond is en daarom wil ik dit met jullie delen. Aankomende zaterdag ga ik weer een week naar Engeland voor een intensieve cursus “Mediumship and more” aan het Arthur Findlay College (*).

Onderstaande ervaring heeft voor belangrijke mate bijgedragen aan de ontwikkelingen die ik nu maak. Hier volgt het verslag wat ik er toen over geschreven heb.

16 t/m 26 augustus 2009 Wat Koh Tahm
10 dagen complete stilte, 10 dagen van contemplatie en bezinning, 10 dagen op een leven. Vanaf mijn 18de heeft Boeddhisme al een belangrijke plaats in mijn leven ingenomen, maar nog nooit heb ik in een klooster de Dhamma beoefend. Mijn vriendin en ik zijn op het eiland Ko Phangan in Thailand en gaan 10 dagen in retreat bij het klooster Wat Koh Tahm.

Steve en Rosemary Weisman leiden hier al meer dan 20 jaar retreats in de traditie van het Theravada Boeddhisme, ‘het kleine wiel’, wat de meest oorspronkelijke overlevering van de Boeddha is. De rode draad van hun retreat is aandacht, mededogen en liefdevolle vriendelijkheid die leiden tot inzicht, wijsheid en uiteindelijk Verlichting. Het belangrijkste doel voor de komende dagen is het vergroten van Awarenes, of bewust zijn. Hoe? Door voornamelijk bewust te worden van de ademhaling, dit omdat de ademhaling een neutraal object is die een goede reflectie is van onze toestand in het nu.

De retreat is voor mij persoonlijk een grote opschoning geweest en heeft een diepere connectie met mezelf opgeleverd. Gedurende de eerste 7 dagen heb ik erg veel fysieke en in minder mate mentale pijn ervaren. Dit omdat veel negatieve ervaringen zich als energie in mijn lichaam hadden opgehoopt, en dan voornamelijk in mijn rechter schouder/bovenrug. De pijn die de fysiotherapeut maar niet weg leek te krijgen kreeg nu duidelijkheid,want dit was geen fysiek probleem maar een mentaal. Op de momenten tijdens de meditatie dat ik weer pijn kreeg ging ik met mijn aandacht naar de pijn toe waarbij ik herinneringen had aan mijn jeugdjaren. De details aangaande deze herinneringen zijn persoonlijk maar ogenschijnlijk heb ik veel karma opgebouwd wat me nu heeft geholpen tot een dieper inzicht te komen.

Op de 8ste dag (de tweede maandag) was ik vooral leeg, ik had zo kei- en keihard gewerkt dat ik er compleet doorheen zat. In de ochtend heb ik nog een liefdevolle meditatie gedaan, maar daarna was het genoeg voor me. Dag 9 en 10 werd er in mindere mate formeel gemediteerd en werden we voorbereid op het leven buiten het klooster.

Tranen hebben er zeker gerold, maar voornamelijk tranen van liefde, vreugde en een dieper inzicht. De Dhamma, ofwel de overlevering van de Boeddha, bracht niet heel veel nieuws voor me gezien de studie die ik alle voorgaande jaren heb gedaan. Maar vooral de toepassing heeft voor een veel dieper inzicht gezorgd.

Ik eindigde dit verslag met;

En zou Edwin veranderd zijn?” Ik hoor het jullie bijna denken, ha ha ha. Plant een zaadje en kijk wat er gebeurt. Ik heb het zaadje gezien, gepland en vezorg het nu met aandacht en liefde. Hopelijk zien jullie straks de lotus.

Of die lotus al in bloei staat, ik hoop het eigenlijk niet, want dat klinkt zo definitief. Maar gegroeid is hij wel! In het verslag schrijf ik over dag 8 dat ik een liefdevolle meditatie had gedaan, dit blijkt uiteindelijk een vonkje te zijn geweest dat heeft geleid tot het ontwikkelen van de Trance Healing gave waar ik nu mee werk. De meditatie techniek is ondertussen volledig op de schop gegaan. Heb ik al die jaren gewerkt met een passieve vorm van meditatie, die overigens nodig is bij Trance, nu werk ik met een actieve vorm van meditatie; “in je kracht zijn”. En dat is waarom ik komende week weer naar Engeland ga.

Bij het mentale mediumschap leer je om te werken vanuit je kracht, je ontwikkelt daarmee onder andere het vermogen om met hogere dimensies contact te maken; je hogere zelf maar ook identiteiten die al dan niet op onze aarde geleefd hebben. Als medium werk je vanuit de intentie bewijsvoering aan te dragen dat die dimensies bestaan, levend en vol liefde. Ik hoop dat mijn lotus nog lang zal groeien en als hij eenmaal bloeit, dat hij rijkt tot in de hemel!

May you have Peace of Mind!

Ons verslag van de retreat teruglezen op ons reisblog? Klik hier voor “Ik heb het wel gezien”

* The Arthur Findlay College: The Worlds Foremost College for the Advancement of Spiritualism and Psychic Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *