“Mediumship and more” .. mijn verslag van een week AFC

Ik heb mijn eerste twee werkdagen er weer op zitten. Ik begin ondertussen langzaam maar zeker weer te ‘landen’ en het duurt ondertussen langer dan vorige keer toen ik naar het Arthur Findlay College was geweest. “Mediumship and More”, ik mailde Sandie Baker na afloop dat ze de volgende keer dat More in een corps 80, vetgedrukt, kapitalen en onderstreept mag zetten. Het was meer dan mediumschap, heel heel veel meer.

Het was geweldig om de tutors Sandie Baker, Colin Bates, Helen DaVita en Su Wood weer te zien bij het diner en ik was erg benieuwd bij wie ik ingedeeld zou worden. Het werd Colin Bates, met wie ik momenteel ook bezig ben met het produceren van een meditatie cd. We begonnen de eerste dag rustig aan met oefeningen om elkaars aura te lezen, met kleuren te werken en het ‘psychic’–stuk te verkennen. Ik zeg psychic omdat ik eigenlijk geen goed Nederlands woord weet, maar het betekent zoiets als je afstemmen op de ander en invoelen in wat de ander voelt en ervaart. Dit is wat Derek Ogilvie bijvoorbeeld doet wanneer hij spreekt namens baby’s en kleine kinderen die nog niet kunnen praten.

Gaandeweg de week gingen we verder met het mentale mediumschap, zover, dat ik twee keer op het podium stond in The Sanctuary. Een keer om bewijs aan te voeren in het contact met een overleden jonge man. De andere keer was om een inspiratielezing te geven: onvoorbereid het podium opgaan – uiteraard geheel vrijwillig, ahum 😉 – en dan een korte lezing geven. Mijn podiumbeest ervaring met mijn band kwam hierbij gelukkig goed van pas en ik kon de spanning ombuigen om er iets moois van te maken. Erg bijzonder, zeker als je bedenkt dat ik in mei tijdens een workshop bijna geen woord durfde uit te brengen en Sandie me even goed op mijn flikker gaf (op een liefdevolle manier!!). Wat is het snel gegaan sindsdien!

Eén van de spannender momenten was toen ik met Helen DaVita mocht werken toen zij een lesblok kwam vertellen over Trance en we zouden experimenteren met Trance Speaking. YES!!! Trance is helemaal mijn ding en een terrein waar ik graag alle facetten van wil verkennen. Bij Trance Speaking ga je in een diepe trance en laat je de spiritworld toe om van jou als medium gebruik te maken. Ik raakte in een diepe trance en voelde de energie in me werken. Je bent er dan nog wel bij met je bewustzijn, maar je merkt dat er andere krachten gebruik maken van je lichaam.

Ik zag mezelf mijn ogen open doen en ik ‘voelde’ woorden die ik begon te spreken. Ik ervoer de groep voor me als energie en vertelde iets voor hen persoonlijk. Wat ze me achteraf vertelden (en ik me niet bewust van was geweest) was hoe mijn uiterlijke kenmerken ook waren veranderd. Mijn handen waren kleiner geworden, mijn kin was puntiger en ik had diepe groeven in mijn gezicht. Tja, ik weet het, eerst zien dan geloven. Al heb ik het zelf ondertussen al wel bij andere mensen ook gezien.

En eigenlijk is dit niet eens hetgeen wat zo’n impact heeft gehad deze week. Het is vooral de interactie met anderen waar je zaken van leert die buiten het standaard lespakket vallen. Zondag ontmoette ik iemand die me een regressiesessie liet doen. Het effect hiervan was dat ik in contact kwam te staan met het kind in mezelf. En dit was slechts de sleutel tot hetgeen die week allemaal gebeurde. Elke ochtend zocht ik om 6.00 uur de stilte op in de natuur om te mediteren en elke keer weer een laagje te verwerken om dieper tot mezelf te komen. Uiteindelijk kom je niets meer dan leegte tegen en dan begrijp je dat Eckart Tolle twee jaar lang op een bankje in het park heeft gezeten. In die stille zee van liefde waar je in terecht komt doet niets er meer toe.

Ik stond zo ver af wat ik in mijn eigen jeugd ervaren heb. Omdat ik al zo jong met de spirits bezig was en dit ook een manier om te vluchten werd heb ik nauwelijks herinneringen aan mijn jeugd. En deze hereniging heeft misschien nog wel de grootste impact gehad deze week. Van jezelf leren houden doe je niet door in de spiegel te kijken en te zien wie je nu bent en waar je nu voor staat. Het is het gehele scala aan ervaringen die je in je leven hebt opgedaan. ‘Wie ben je’ bestaat ook uit “wie je was” en “wie je wilt zijn”. Je kijkt ernaar met de bril op die geen ego meer kent. Ik ben door veel oud zeer gegaan en heb veel schillen van me afgeworpen. Opnieuw geboren, ontwaakt wellicht. Het zal me eigenlijk een zorg zijn. IK BEN. “Mediumship and more”. Ik ben een medium, maar ook o zo veel meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *