Volg je hart en intuïtie, de rest is bijzaak!

Onze intuïtie leert ons dat we allemaal met elkaar verbonden zijn als ziel in een multidimensionale en spirituele wereld. En als we weer leren hier gebruik van te maken dan liggen de wonderen voor het oprapen. Maar hoe doen we dat? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de kinderen van deze tijd wel in contact blijven met hun intuïtie? Hier een aantal simpele en leuke oefeningen die je met je kind kunt doen om intuïtie en sensitiviteit ruimte te geven in het dagelijks leven.

Vraag je kinderen hoe ze zich voelen. Wanneer kinderen leren identificeren hoe ze zich voelen, dan wordt het ook veel makkelijker voor ze om zichzelf te uiten. En dit hoeft niet alleen over lichamelijke en fysieke zaken te gaan, maar ook andere personen, situaties of plaatsen waar ze zijn. Vraag dit ook niet bij elke scheet, maar als ze over hun gevoelens beginnen, geef het dan aandacht en vraag door.

Bevorder het ‘weten’. We zijn aangeleerd dat niemand de ‘wijsneus-die-alles-beter-weet’ aardig vindt, maar waarom eigenlijk? Soms weten kinderen simpelweg het antwoord, of de beste oplossing. Geef je verbazing ruimte en luister naar wat een kind heeft te zeggen, omdat het iets weet en bevestig ook als ze het correct hebben. ‘Helder weten’ is ook een kenmerk van intuïtie en sensitiviteit.

Luister en wees open voor de mogelijkheden. Wijsheid is niet leeftijdsgebonden! Als je kind op iets aandringt en het klinkt als een onmogelijke opgave in je oren, wijs het dan niet af of straf het kind niet af door te beargumenteren. Luister en wees eens open voor hun ideeën. Wat als ze namelijk gelijk hebben?

Leer je kind te visualiseren. Intuïtie en visualisatie vinden beiden plaats in onze rechter hersenhelft. Visualisatie stimuleert dus ook het vermogen van onze intuïtieve ontwikkeling. Leer kinderen hun dromen visualiseren en inbeelden dat ze werkelijkheid worden. Dit helpt ze ook gemotiveerd te blijven hun dromen na te jagen en te realiseren.

Speel intuïtieve spelletjes. Speel spelletjes die sensitieve waarneming bevorderen en zo de intuïtie sterker maken. Enkele voorbeelden:

  • Gebruik een aantal gekleurde kokers, dikke stiften of krijt. Laat de kinderen hun ogen dicht doen en ‘voelen’, ‘horen’ of ‘verbeelden’ welke kleur het is zonder hun ogen open te doen.
  • Kijk naar een simpele afbeelding uit een kinderboek en vraag het kind zijn of haar ogen te sluiten en te vertellen welke kleuren en vormen het ziet.
  • Laat kinderen raden wie er belt als de telefoon of deurbel gaat.

Zeg een gebed. Je hoeft niet gelovig te zijn om wel je dankbaarheid uit te kunnen spreken. Uit voordat je bijvoorbeeld gaat eten of de kinderen naar bed brengt je dankbaarheid door bijvoorbeeld te benoemen hoeveel mensen hebben meegewerkt om het eten op jouw bord te krijgen. Dit leert ze ook een bredere kijk op het leven te ontwikkelen.

Het is al vaak aangetoond dat kinderen die zowel hun rationele vermogen als ook hun intuïtie ontwikkelen zich ontpoppen als evenwichtige, liefdevolle en ruimdenkende mensen. Jij wilt toch ook het beste voor je kinderen? 

Zonder God geen wetenschap en zonder wetenschap geen God”. Woorden die me altijd zijn bijgebleven en ooit uitgesproken door Albert Einstein. Dat Einstein spiritueel was aangelegd hoeven we niet uit te leggen. Nog een observatie die Einstein met ons heeft gedeeld: “Onze intuïtie is een heilige gave en onze ratio een trouwe dienaar. We hebben een gemeenschap gecreëerd dat de dienaar meester heeft gemaakt en onze gave heeft doen vergeten”. We moeten onze intuïtie opnieuw leren gebruiken en onze kinderen leren hoe hiermee om te gaan. Intuïtie is onze innerlijke leraar en weet precies wat voor jou goed is.

Als afsluiter nog een quote van Steve Jobs: “Volg je hart en intuïtie, de rest is bijzaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *