Werkelijk besef is een rijkdom die in je zit

Niemand is in staat te oordelen of wat je ziet klopt. Maar diep in je eigen hart zult je weten of je kijkt naar de waarheid of slechts een illusie. 
Diverse sporen worden achtergelaten in de jungle van de gedachte. Alles wat we meemaken en ervaren. Het laten sporen achter terwijl we deze niet meer nodig hebben. Alles is altijd nieuw voor ons. Waarom terug willen kijken op het verleden als we niet in staat zijn om achteruit te lopen. Het is niet logisch. En tuurlijk kunnen we af en toe even stil staan om uit te hijgen en onszelf voor te doen of we vooruit kijken. Maar in een wereld waarin alles continue verandert heeft dit geen zin. Morgen is nog niet en gisteren is niet meer. Vandaag is het enige wat werkelijk telt en vandaag kent geen geschreven regels. We moeten het zelf ontdekken en er het beste van maken. Iedereen en ieder voor zich. Je kunt niet afwachten tot een ander je helpt want je bent prima in staat jezelf te helpen waar nodig. Hulp is een concept in onze gedachten van afscheiding maar we zijn dat niet. We zijn allemaal afkomstig van één en dezelfde bron en van daaruit is er altijd hulp. Je bent je eigen hulp. Maar de vraag is of je het wilt zien.

Ben je in staat om verantwoording te nemen voor je eigen kunnen en je eigen tekortkomingen zoals je deze in je eigen leven hebt geadopteerd. Het doet er uiteindelijk niet echt toe wat je gelooft. Het doet er toe wat je in je eigen leven manifesteert. Wat wil jij? Wat is het precies wat jij wilt ervaren en waar wilt maken in jouw leven? Stel je jezelf wel eens die vraag, of wacht je liever af op de resultaten van andermans acties en ga je dan bij de pakken neerzitten. Treurend om je eigen tekortkomingen en kijkend naar het succes van de ander. Je houdt daarbij slechts jezelf voor de gek. Want iedereen heeft dezelfde mogelijkheden.

Natuurlijk lijkt het alsof de ander een voorsprong op je hebt maar dit is slechts een illusie van de materie waaraan we dat meten. Werkelijk besef is een rijkdom die in je zit; van binnenuit straalt naar je omgeving. Je hoeft niets te bezitten om uit te stralen dat je alle rijkdom hebt die er in deze wereld te verwerven is: de rijkdom van de geest, van de innerlijke waarheid. De kennis van dat wat is. De werkelijkheid. Lege ogen zien niets. En willen daarom steeds meer materie om de leegte in hun ogen te kunnen vullen. Maar ogen die vervult zijn met de liefde hoeven niets meer te verlangen. Ze hebben alles wat verkregen kan worden en dit geluk is onuitputtelijk.

Troost jezelf in die gedachte want iedereen kan deze rijkdom vergaren. Het begint met de keuze om anders te willen kijken. Hoe wil jij naar de dingen in het leven kijken en zie je daadwerkelijk door de illusie heen. Niemand is in staat te oordelen of wat je ziet klopt. Maar diep in je eigen hart zult je weten of je kijkt naar de waarheid of slechts een illusie. Wat wil je doen, wat wil jij ervaren? Het leven kan rijk zijn. Overvloed is voor iedereen aanwezig en in de ogen zult je zien of iemand deze rijkdom gevonden heeft. Dan pas ben je echt vrij. Dan pas zult je je ware broeder zien om wie hij is. Alsof je kijkt in de spiegel; je ziet je eigen ziel in de ander. Je bent weer terug bij het begin, het begin van eenheid. Eenheid met iedereen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *