Het is niet makkelijk je hart te openen

Het is niet makkelijk je hart te openen, in een wereld die je pijn geeft. Het is niet eenvoudig, om voorbij de illusie te kijken en te zien dat alles voortkomt uit zuiverheid. Op een zwart canvas herken je het donker niet, het is altijd op een zuiver witte achtergrond dat de kleuren het meest tot zijn recht komen, zowel de lichte als de donkere tinten. In ons leven zullen we veel pijn ervaren, vaak gekwetst worden, door omstanders, vrienden maar helaas ook onze naasten waar we ons hart het meest voor openstellen.

Het is niet hun zuiverheid die je kwetst, maar hun eigen onzekerheid, onvermogen en blindheid voor het licht van je hart. Ze zien niet wie je werkelijk bent en proberen alleen maar de projectie van jouw schaduw te koesteren. Daarmee doen ze je een onrecht en vullen je hart met pijn en grief. Zie hun fouten zoals ook jij zelf ze maakt, het vormt een onderdeel van het menselijk leerproces. Vergeef hierin je eigen rol en blijf dicht bij je zachtheid.

Het streven naar God is geen pad van hardheid en vergelding, het is het pad van liefde. Liefde voor jezelf, en, uiteindelijk ook voor de ander. Laat je hart niet afstompen door het lompe gedrag van de ander, want het is de ander die zijn of haar hart opgesloten heeft. Ga niet spiegelen waardoor je geraakt wordt, maar laat je licht schijnen opdat dit een spiegel mag vormen voor de ander. Een spiegel waarin hij zichzelf in helderheid ziet en het licht op zijn hart kan schijnen.

Een hart van ijs smelt als er warmte op schijnt. Al duurt het eeuwen, het zal ooit smelten. Je hoeft dit niet allemaal zelf te doen. Vraag het vanuit de naam van liefde. Opdat de zuiverheid van liefde haar warmte zal mogen schijnen in het gekwetste hart van de ander. Stel jezelf open voor genezing wanneer je hart geraakt is door de pijl van afgunst, ego of onwetendheid. Loop niet te lang rond met de bittere tranen van woede want van woede komt woede. Laat het je niet voeden maar voel je hart.

Blijf dicht bij jezelf en wees kieskeurig wie je toelaat in je hart. Werk altijd vanuit de zuiverheid en weet dat er altijd liefde is die je toe kunt laten. Al is het maar liefde voor jezelf. Het is vanuit liefde voor jezelf dat je de ware liefde van God zal kunnen ervaren. Dat je bewust wordt van de grootsheid van zijn kracht. Vergeving en acceptatie. Alles is in God. Ontwaak uit de droom en zie de werkelijkheid vanuit het perspectief dat alles volmaakt is. Volmaakt op haar eigen niveau van ontwikkeling.

Laat het in haar waarde, zodat alles tot zijn recht mag komen. Sta jezelf toe oog in oog te komen met dat wat je verdriet doet en omarm de zuiverheid die haar basis is. Schilder een nieuw canvas en geef haar de kleuren die ze nodig heeft om de donkere tinten te vervagen in het schilderij. Iedereen schildert het witte canvas doek om uiteindelijk weer bij zuiver wit uit te komen. Wat kun je doen om haar dit te doen bereiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *