Keer op keer toont u mij het pad…

Keer op keer toont u mij het pad, de weg die ik mag lopen om niet alleen dichter tot u te komen, maar ook dichter bij mezelf. Want, zoals u mij erop wijst, de sleutel ligt in mijn eigen hart. Door mijn ogen te sluiten en alle aandacht naar binnen te richten, dan alleen zal ik de schat ontwaren die in mijn eeuwige ziel wordt meegedragen. Door los te laten heb ik ontvangen, door te delen, vermenigvuldig ik. Mijn verlangen naar u hebben me dichter bij u gebracht maar nu zegt u me ook dit verlangen los te laten.

Niet langer te willen zijn, maar zijn.
Niet langer willen ontvangen, maar ontvangen.
Niet langer aan geven wat ik wil bereiken, want ik ben er.

Aangekomen bij de vader, de meester en de leraar. Als een waardig herbergier staat u me toe uw huis binnen te treden en kennis te maken met de rijkdom van uw liefde. U geeft me water en brood en zegt me te rusten op uw schoot. Uw handen strijken door mijn haar en in volledig vertrouwen van uw liefde leg ik mijn hoofd neer op uw borst. Uw liefde is geen toorn die gevreesd moet worden. U kent geen vergelding voor de fouten die we maken, het is alleen blijdschap wat u toont wanneer uw kinderen weer thuis komen.

Ik zie het, ik voel het en ervaar het in elke vezel van mijn sterfelijke lichaam. Laat me werken aan het laatste beetje angst wat zich vasthoudt aan de sluiers van mijn slaperige ogen. Ik vraag u mijn ogen te wassen en me te doen ontwaken in uw oneindige liefde zodat ik ook dat mag doorgeven aan mijn broeders en zusters. Stuur me niet meer weg, maar laat me aan de deur staan om uw kinderen welkom te heten aan de poort van uw hart.

U heeft me gezegend door er altijd voor me te zijn, meer dan ik ooit terug kan geven. Zal ik ooit beseffen hoe groot uw liefde is voor mij en uw kinderen. Laat me nederig neerbuigen in respect voor uw wijsheid en accepteer de liefde die ik voor u heb. Laat me van u houden, zoals u ook mij liefhebt, meer kan ik niet van u vragen. Amen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *