Sta eens stil en laat je ogen glijden over de herinneringen van je leven.

Sta eens stil en laat je ogen glijden over de herinneringen van je leven. Waar sta je nu en in hoeverre hebben je dromen daaraan vorm gegeven. Kun je terugkijken op een tevreden leven, voor zover je nu onderweg bent. Kun je terugzien op keuzes die met liefde en helder verstand gemaakt zijn. Wat is het dat je werkelijke gevormd heeft tot wie je nu bent. Wat je nu doet en hoe je nadenkt over al wat is. Neem je wel eens afscheid van datgene wat je niet meer dient, kijk eens terug op je leven en beantwoord deze vraag voor je zelf.

Durf je er alleen voor te staan en keuzes te maken op basis van wie jij werkelijk wilt zijn. Wie je bent in de materiele zin van het woord is niet belangrijk. Maar wie je werkelijk wilt zijn, wat je wilt uitstralen en delen naar de mens, dat is van groot belang. Hoe sta jij in het leven, hoe sta jij in je eigen schoenen. Kunnen je voeten jouw leven wel dragen of loop je naast je schoenen. Is je rug wel bestand tegen de zware last die je dagelijks mee draagt. Kunnen je knieën nog wel buigen om je nederigheid ten aanzien van het leven te tonen.

Angst en boosheid zetten zich vast in je lichaam, uitten zichzelf op fysiek gebied. Alles wat niet makkelijk beweegt is slechts een uiting van de innerlijke storm die woedt. Kun je terug in je leven gaan en durf je te erkennen waar je de storm ingelopen bent. Wanneer het begon te waaien en je niet meer tevreden was met de keuzes die je maakte, of die voor je werden gemaakt. Breek er vandaag mee en de storm zal morgen gaan liggen. Breek ermee door bewust een andere keuze te maken. Door nu te zeggen beter voor jezelf te gaan zorgen, liefdevol en met aandacht.

Jouw leven mag een leven vol geluk en liefde zijn. Sommige mensen hebben een moeilijker start in hun leven dan anderen, maar ieders leven mag bloeien. Onderschat jezelf niet, iedereen heeft de kracht gekregen om gelukkig te zijn. Iedereen heeft de vrije wil echter om zijn leven zelf vorm te geven. Maar kijk eens minder naar de buitenkant van jezelf, neem ook de binnenkant eens waar. Hoeveel heb je werkelijk nodig om gelukkig te zijn.

Vergeet alle excuses, alle smoesjes, alle afleiding en misleidende entertainment. Het ware geluk ligt in het hart, in de geest, achter de gesloten ogen. Geen enkel mens dat diep slaapt, ervaart daarbij verdriet, pijn, angst of zorgen. Hij die slaapt, die zijn geest tot rust weet te brengen, ervaart rust. Zoek dus de rust op in je leven en stoot af wat tot onrust leidt. Mensen kunnen tot onrust leiden, gedachten en emoties evengoed. Neem er afscheid van en geef vorm; aan je leven, aan je geluk en aan je liefde. Je bent het waard om in liefde en geluk te mogen leven.

Edwin van der Hoeven – “inspiraties” – 19 september 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *