Schep de zware aarde van je gemoed om en bereidt haar voor op de nieuwe lente

Schep de zware aarde van je gemoed om en bereidt haar voor op de nieuwe lente. Zaadjes kunnen niet gezaaid worden op een grond die moe is, het zal niets opleveren. Maar wanneer je de grond geschikt maakt, haar ontdoet van alle onkruid, zie dan dat ze nieuw leven kan bieden aan alles wat haar aangeboden wordt. Het leven heeft een basis nodig, een goede vruchtbare grond die elk leven vol laat bloeien.

Wees niet bang voor het leven, wees niet bang voor de dood, maar leef juist in de overvloed die je ware natuur je te bieden heeft. Niet de natuur van de materie, maar kijk wat de natuur doet groeien, de kracht, de liefde, onbeperkt en keer op keer. Wanneer we onze werkelijke spirituele natuur erkennen dan kunnen we werkelijk zien wat de oogst is van onze inspanningen.

Staan we voor elkaar klaar als dit nodig is, steunen we de ander zonder daar iets voor terug te vragen. Twijfelen we niet als we worden geïnspireerd te bewegen richting nieuwe gronden. De angst mag plaatsmaken voor enthousiasme want elke verandering brengt schoonheid met zich mee. Elke stap die je zet, zet haar met zekerheid en doorzettingsvermogen.

Laat de aarde je ondersteunen bij elke stap die je zet richting jouw toekomst, jouw leven. Het besef dat je gedragen wordt ontbreekt bij zovelen. Boos stampen ze hun voeten en ballen ze hun vuisten; wat een verspilde energie! Wat als al die energie zou worden gestoken in het goede, in de liefde, in de expressie van groei. Wees dus zuinig op je grond en onderhoud haar goed, ze zal je alle vruchten geven die je nodig hebt voor je onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *