Kijk in de zon en je zult me niet zien

Kijk in de zon en je zult me niet zien, maar draai je om en zie je eigen schaduw in mijn licht. Zo simpel kan het leven verklaart worden. Totdat je inziet dat je zelf ook het licht bent en alle schaduw zal verdwijnen. Richt je daarom niet tot datgene wat de schaduw in stand houdt, maar richt je tot het licht. Het licht van echt leven, het licht van liefde. Kijk diep in je hart en verbindt je met het licht dat je daar zult vinden, dan weet je dat je mij gevonden hebt.

Ik ben altijd in je aanwezig. Ik voel je pijn en verdriet, ik deel in je blijdschap en overwinning. Maar ook laat ik je vrij, zodat je zelf kunt ervaren hoe jij je schaduw in stand houdt. Vanuit dit individueel besef ben je in staat jezelf te transformeren. Weer de verbinding aan te gaan met je werkelijke essentie, met het woord en de wil van God. Ieder mens is een boodschapper van diezelfde waarheid. Dat God het leven is, de adem met zowel een begin als einde.

Maar liefde kent noch een begin noch een einde; het is. Kijk om je heen en zie wat liefde je brengt, kijk naar jezelf en zie hoe krampachtig je aan alles vasthoudt. Loslaten is werkelijk de creatieve kracht van het leven. Net zoals ik je los gelaten heb door je de vrije wil te geven je eigen leven te manifesteren. Ik wordt ontkend, gehaat, achtervolgt en beschaamd. Terwijl anderen van mij houden, mij vereren en op een voetstuk plaatsen. Geen enkel mens is daarbij beter af want zij zoeken het allemaal buiten zichzelf.

God is in je. Ontken niet langer de illusie maar erken wie je werkelijk bent. Zowel sterfelijk als eeuwig. Zowel de schaduw als het licht. Zowel de traan als de lach. De adem en de rust. Laat alles los en vind je zelf weer in mij. De bron, het licht, de spiegel in het hart. Ik ben het kind, de vader en de moeder. Alles wat ik ben, ben ik. De wees die is; één!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *