Ik hoef je niet te vertellen dat de aarde rond is

Ik hoef je niet te vertellen dat de aarde rond is, dat is vanzelfsprekend. Je weet niet beter ondertussen. Toch is er een tijd geweest dat de mens anders dacht. Zo zal er ook een tijd aankomen dat andere zaken vanzelfsprekend zullen zijn die nu nog als ridicuul worden beschouwd. Onderwerpen zoals het leven en ziekte, de dood en wat er gebeurt na de dood. Het is nog lang niet in het domein van vanzelfsprekendheid, maar ook daar zal ooit verandering in komen. En dan zullen de mensen terugkijken op deze tijd en erom lachen.

Onwetendheid is de grootste kracht die de mens tegenhoudt werkelijk te groeien. Te leren over het leven en weten dat de dood niet het einde is van het leven, maar slechts een nieuw begin. Een wedergeboorte waarbij een zware last wordt afgedaan. Waarbij veel remmingen weg vallen en we weer mogen opstaan in een nieuw licht. We moesten allemaal door onze baby tijd om een peuter te worden, en van peuter groeiden we verder en leerden we meer over de omstandigheden van het leven. Maar de jonge volwassenheid is waar velen lijken op te houden. Ze zetten zich vast in verantwoordelijkheden en verwachtingen; allen door de mens gemaakt.

Het natuurlijke proces kent geen begin noch einde. We dienen door te groeien en verder te leren, meer te ervaren totdat we het werkelijke licht van de waarheid ontdekken; dat we eeuwig bewustzijn zijn. De sleutel tot dit alles is liefde. Liefde voor je zelf en liefde voor de ander, voor elkaar. Wanneer we hierin delen gaan we zien dat we vanuit de blijdschap het leven mogen ervaren in plaats van verduren. Wanneer we onze geest openstellen voor het licht dat ons innerlijk doet groeien en ons de werkelijke realisatie van het leven laat zien.

Laat je zorgen los, laat de pijn los en ga weer leven. Hou niet vast aan wat je niet dient, maar vind wat je wel dient. Wat maakt je werkelijk gelukkig, wat geeft je vrijheid in je keuzes om het leven uit te nodigen. Verrijk je leven met dat wat je gelukkig maakt. Niet wat je verarmt, vraag niet om liefde, maar verwacht het. Weet dat het er is voor je, doe jezelf niet langer tekort. Je bent liefde, uit het! Wees een expressie van liefde voor jezelf en de rest volgt vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *