Meditatie is als een open weide, groen met gras en vol met bloemen

Meditatie is als een open weide, groen met gras en vol met bloemen. De werkelijke kunst is stil durven zitten en je niet druk te maken over de grootte van het veld en wat er zich op bevindt. In de rust van het zitten wordt je vanzelf gewaar van je omgeving, wordt je aangeraakt door een vlinder en ruik je de zoete bloemen. Vogels zullen neerstrijken om je heen en daarbij hun gezang laten horen. Juist door stil te zijn, zal je werkelijke natuur zichzelf openbaren.

Niet op zoek gaan, maar gewoon laten zijn. De mens denkt te mediteren, maar het denken is geen meditatie. Meditatie is volledig stil in gewaar zijn. Niet zoekende, niet afvragend, niet luisterend of kijkend. Gewaar zijn is een staat van stilte, absolute rust, waarbij alles mag zijn. In haar eenvoud én liefde. Wanneer je de weide speels betreedt met een enthousiaste en zekere pas, zie je hoe grootst het is, maar je maakt er geen kennis mee.

Het is als het lezen van een duizendtal boeken zonder ook maar 1 woord te begrijpen. Verlichting ligt echter in het doorleven van 1 woord. Werkelijk begrijpen. Werkelijk zien en ervaren. Wanneer we werkelijk terug gaan naar onze kern, onze essentie van zijn, dan zullen we ervaren wie we zijn. Wees dus stil in de eenvoud van de waarneming. Onze innerlijke stilte is het lied dat we zingen voor onze ziel. Ons hart, onze ziel, komt tot uitdrukking in de stilte van gedachten.

Niet langer proberen te zijn, maar tot uitdrukking komen in eenheid met moeder liefde. In eenheid met onze vader der creatie. We zijn het kind van een kosmische droom waarin slechts één gebed is gesproken: toon uzelf. Laat het daarom ook slechts dit ene verzoek zijn dat je tot jezelf stelt. Toon uzelf. Wordt een uitdrukking van het meest liefdevolle, mooiste wat er in jezelf bevindt. Of kies ervoor te ervaren wat angst en boosheid is door jezelf af te keren van wie je bent. Hierin ligt je eigen vrij keuze.

Uiteindelijk zal iedereen dezelfde vraag stellen vanuit het hart. Toon uzelf, opdat ik weet wie u bent. Er is geen ander dan u, in u ben ik. Toon uzelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *