Sta op en loop zei Jezus tegen de zieke man die niet meer liep

Sta op en loop zei Jezus tegen de zieke man die niet meer liep. De man, die dacht dat zijn benen hem in de steek hadden gelaten, dat hij nooit meer zou lopen, stond op en liep. Zo ook tegen de blinde zei hij, open de ogen en zie weer. En zo geschiedde, de man zag weer. Dit zijn geen wonderen, dit zijn natuurwetten. Hij die het vertrouwen en geloof heeft ter grootte van een zandkorrel, zal een berg kunnen bewegen zich te verplaatsen.

Waarom kijken we op tegen een man, die in twijfel wordt getrokken over zijn bestaan. Zijn de ‘wonderen’ die hij verrichte werkelijk de wereld uit of hebben ze zelfs nooit bestaan. Is het niet onze grootste angst om te realiseren dat wat hij deed, ook aan ons toegedicht kan worden. Zo sprak hij ook, kijk niet op tegen mij, na mij zullen nog veel grotere ‘wonderen’ geschieden. Als je gelooft in zijn bestaan, is het dan niet triest om te zien dat de wereld weer vele stappen achteruit heeft gedaan.

We hebben zijn lessen niet hebben opgepakt, zijn ‘wonderen’ niet hebben herhaald opdat we weten dat deze natuurwetten voor iedereen gelden. En veel herhalingen hebben plaatsgevonden. Maar de mens sluit haar ogen. De angst om je kleine zelf te ontgroeien, volwassen te worden en de kracht van liefde werkelijk te realiseren. Hoeveel mensen zijn er wel niet angstig voor het woord God. Ze realiseren zich niet eens dat het alleen maar een valse illusie is waar ze bang voor zijn. Een door de maatschappij gecreëerd beeld waar ze zich tegen af proberen te zetten.

Wat is het wat je kunt omarmen? Waarom die angst voor het woord van God, voor zijn liefde. Voor liefde om mee te beginnen. Waarom nog langer verschuilen voor wie je werkelijk bent? Waarom wachten tot de wetenschap ons vertelt dat er een intelligentie is in het universum. Dat niets toeval is en gestuurd wordt door een groter iets, waarvan we zeggen dat we het niet kunnen zien, omdat het te groots is om te bevatten. Maar kijk om je heen, overal waar je kijkt zie je het wonder, het woord van God, liefde voor het leven.

Open je hart weer voor de openbaringen die overal om je heen plaatsvinden. Sta jezelf weer toe om groots te zijn. Om uit naam van liefde het woord van God weer uit te spreken. Mijn stem spreekt slechts in vreemde tongen voor hen die een andere taal machtig zijn. Maar mijn liefde toont me wie ik werkelijk ben. Als ik me overgeef eraan en toe sta te zijn wie ik werkelijk ben. Een kind van mijn vader, God in de hemelen, en de zoon van mijn moeder, de natuur om ons heen.

Ik ben niet tijdelijk aanwezig. Ik ben er voor altijd, mijn licht zal nimmer doven, mijn liefde zal nooit vergaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *