Stel me een vraag en ik geef je antwoord

Stel me een vraag en ik geef je antwoord. Stel me er duizend en ik zal je beantwoorden. Maar stel eerst die ene vraag, vanuit je hart, werkelijk vanuit de kern van je wezen. Deze eerste vraag is heel simpel, vraag me je te helpen. Vraag me je bij te staan in alle tijden; van tegenspoed en vooral voorspoed. Ik laat mijn kinderen niet lijden en toekijken naar elkaar in verlangen. Ik zie in ieder hart de liefde die het kan uitdrukken. Ik zie de kleur van liefde en hoor het lied van de zachtste woorden ooit gesproken.

Maar de mens schreeuwt liever en laat zich verleiden tot de donkere hoeken van de schaduw. Ik zal altijd toekijken en wachten tot je weer je ogen opent voor het licht en je oren, de gelegenheid, de stilte van het eeuwige leven te ervaren. Wees niet bang om los te laten, vrees het vasthouden. Wees niet bang voor liefde, vrees angst. En laat uiteindelijk ook vrees los maar wees slechts. Gaat weer zijn wie je werkelijk bent, zijn wie je werkelijk mag zijn.

Het licht van mijn hart schijnt ook in het hart van jouw ziel. Ga daarom niet op zoek maar kijk naar binnen, naar het centrum van je eigen wezen en omarm wat je daar vindt. Maak het schoon van alle illusies en dromen, van alle aardse stof die zich heeft verzameld daar. Alles is reeds vergaan, maar jij zal weder opstaan in het licht van mijn huis. Jij zult weer thuis komen en weten dat het slechts een droom was. Je wilde jezelf zien in het licht van de ander.

Maar weet, wanneer je herkent dat jij het bent in de ogen van de ander; dat je weer de sleutel tot de bevrijding van het zelf hebt gevonden. Want zoals de ander in jouw is, ben ik ook in jouw en ben jij in mij. Ik ben het licht en de liefde, de eeuwigheid en de trouw. Ik geef je het leven en de adem. Kijk daarom uit naar de dag dat ik haar weer tot me neem, dat jouw leven weer in mij tot leven komt en jouw adem weer één wordt met de mijne.

Sta me toe en ik zal voor je staan. Ik zal je beschermen en je de weg wijzen. Sta me toe, ik ben er voor je!

Een gedachte over “Stel me een vraag en ik geef je antwoord”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *