De kracht van de overgave

De kracht van de overgave, er is geen daad die meer kracht vereist en tegelijkertijd kracht geeft. Al je moed dien je te verzamelen om je over te geven, maar vanuit de overgave vindt je ook de grootste kracht die je als mens kunt beschouwen. Het is geen kracht waaruit je zelf kunt handelen, maar overgave is een daad van opoffering. Om jezelf te geven voor je broeder en je zuster, al je naasten ten dienst te zijn als je de bron in jezelf hebt gevonden.

De centrale ademhaling van de kosmos die nu in je hart de liefde laat weerklinken. Vanuit overgave handel je niet meer voor jezelf, maar voor een groter geheel. Ben je niet meer een deeltje maar zie en ervaar je dat jij zelf het geheel bent. Er is geen afscheiding tussen jou en de ander, maar overgave leert dat we allen één zijn. Wanneer we ons overgeven aan God, aan die ene bron, valt alles weg wat nu als grens tussen jou en mij dient.

We hoeven niet langer te leren waarnaar we terug mogen keren, maar overgave is onze terugkomst bij het huis van onze Heer. Openen we ons hart weer voor geluk, werkelijk geluk, niet gebaseerd op bezit of rijkdom. Openen we onze ogen weer voor de waarheid, opdat we mogen zien door de sluiers van onze verlangens. Luisteren we weer naar de klanken van het leven, want onze oren zullen vrij zijn om te horen. Overgave kent geen verlangen, geen verwachtingen.

Wanneer we ons werkelijk overgeven dan openen we onze handen en geven daarmee onszelf terug aan onze schepper. Vragen we hem ons de weg te wijzen, zodat we kunnen dienen uit zijn naam. Overgave is het vinden van het pad dat ons terugleidt naar ons hart, terug naar het huis van overvloed waarin we mogen delen met elkaar. Wees niet zoals de ander, maar wees zoals Hem, die zich elke dag weer ten dienst stelt aan jou. Jou geeft wat je wilt, ongeacht de gevolgen, ongeacht de vraag.

Stel nu jezelf open, geef je zelf over en je zult zien wie aan de poort van je hart staat. Hij wacht op je en wijst je de weg terug naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *