Jij bent niet degene die antwoorden moet geven op de vragen over het leven.

Jij bent niet degene die antwoorden moet geven op de vragen over het leven. Probeer het niet te begrijpen, het leven is om te ervaren en vanuit deze ervaring de realisatie te ontvangen. Elke kunstenaar, elke beoefenaar van een instrument, weet dat je uiteindelijk de muziek of de kunst dient te worden. Het gaat niet om de persoon die het brengt, de werkelijke realisatie is de uitdrukking ervan. Je kunt in het hart liefde voelen, maar dat is slechts een ervaring. Pas wanneer je haar tot uitdrukking brengt, realiseer je jezelf.

De diepste waarheden van het leven tonen zich aan die personen die bereid zijn ze te realiseren. Ze in de werkelijkheid gestalte te geven en zo als voorbeeld kunnen dienen voor de mens. Tot dienst zijn voor de mens betekend niet jezelf wegcijferen zodat de ander gebruik van je kan maken. Dienstbaarheid is realiseren wat god in je hart plaatst. Maar daarvoor dien je eerst tot God te komen, hem te vinden in jezelf. We spreken hier niet over de religies die de aarde rijk zijn, maar die ene werkelijke liefde die het totale bewustzijn is van alles dat is, is geweest en zal zijn.

Wanneer je werkelijk toestaat dat God zichzelf via jou uitdrukt, dan pas gebruik je je eigen vrije wil om weer tot naleving van zijn wetten te komen. Het zal je eigen ziel zijn die zichzelf het hoogste licht laat genieten en deze tot uitdrukking brengt in het leven op aarde. Dit is geen ervaring van tijdelijke aard, maar een realisatie van ‘zijn’. Het wordt een werkelijkheid waar geen angst meer is. Blijdschap straal je uit welke van diep uit je ziel komt.

Mensen zullen de eenheid herkennen die je gerealiseerd hebt, zullen zien dat je de weg gevonden hebt en je zult voor hen de weg vormen die zij zoeken. Toon ze echter niet de weg, maar laat ze zelf op zoek gaan naar hun eigen pad. Wees erop berust dat de ander niet afhankelijk van je wordt, daarmee neem je hun eigen vrije wil weg. Geef de mens juist de vrijheid om te zoeken, laat slechts zien dat realisatie een realiteit is.

Hij die het licht heeft gezien, zie ook het licht in de ander. Al het donker kan overwonnen door je licht erop te schijnen, niet langer in angst, maar in vrede en blijdschap dat alles zichtbaar mag zijn. Alles mag zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *