Werkelijke religie gaat om vertrouwen

Werkelijke religie gaat om vertrouwen, durven los te laten, en mee te gaan met de stroom van zijn. De wens om dichter bij een God te komen, dichterbij een werkelijkheid van zuiverheid en liefde, is wat je uiteindelijk tegen zal houden het te bereiken. Een wens, een verlangen, is de deur die maar niet open lijkt te gaan. Zelfs op het spirituele pad, zal het de wens zijn die de deur tot werkelijke realisatie gesloten zal houden. Ontwaken is vertrouwen, ontwaken is simpelweg gewaar zijn.

Het is de grootste uitdaging die je tegen zult komen in het leven. Eerst het verlangen om nader tot God te komen, om vervolgens dit verlangen los te moeten laten. Het zal je niet langer meer dienen wanneer je ben aanbelandt aan de deur van zijn huis. De grootste leegte zal zich voor je openen en het vraagt je slechts een ding; vertrouwen. Kun je werkelijk vertrouwen, durf je werkelijk alles los te laten in vertrouwen dat je wordt opgevangen.

Wanneer je van een berg springt, weet je dat je uiteindelijk de bodem raakt. Het zal je verwonden of zelfs doden. Maar deze laatste stap van vertrouwen kent geen afloop. En toch vraagt God je deze laatste stap te zetten. Te vertrouwen, volledig te vertrouwen. Niet langer meegesleurd door de gedachten voor morgen of de herinneringen aan gisteren. Vertrouwen is nu. Het enige moment is werkelijk nu, als je nu vertrouwt, dan zal je niets meer verlangen. Niet langer afhankelijk van wat gisteren was of morgen wenselijk is.

Vertrouwen uit zich in een nimmer aflatende blijdschap dat alles goed is zoals het mag zijn. Het enige wat je nu nog kunt doen, is gewaar zijn van het leven. Durf jezelf te laten verdrinken in de stroom van zijn. Durf jezelf te laten oplossen in de wind van alle richtingen. Vertrouw op het zijn in het nu, het opent de deur naar de eeuwigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *