Waar is de eenheid, het samenzijn waar ik zo naar verlang

Ik zei:
Waar is de eenheid, het samenzijn waar ik zo naar verlang. Waar is de eenheid, de worsteling die mij niet langer in zijn greep houdt. Waar is de eenheid? Waar valt het leven zo samen dat ik niet langer hoef te twijfelen, hoef na te denken. Maar simpelweg kan vertrouwen op een weg die me leidt naar de eeuwigheid. Waar ik rust mag vinden en de kalmte zie als een zee, vastgelegd op een foto. Waar vind ik de rust die mijn oren zullen strelen met de zachtste tonen en toch niet hoorbaar zullen zijn. Waar vind ik de rust.

Ik sluit mijn ogen en laat me leiden door de eenvoud, de stilte en het licht. Licht wat niet brandt aan mijn ogen, maar mijn ogen juist vergroot, opdat ik zal zien. Opdat de weg zich zal openbaren en ik niet langer hoef te vragen welke weg te gaan. Ze openbaart zich en de enige stap die ik nu nog maar hoef te nemen, is een stap. Voet voor voet zet ik vooruit en kom ik in beweging. Terwijl mijn lichaam stil in de stoel zit, voel ik mezelf gaan. Onbevreesd en zonder verlangen vervolg ik mijn weg naar het centrum van het licht.

Hij zei:
Ik ben het antwoord mijn lieve kind. Ik roep je al een eeuwigheid. Je vroeg me mij te kunnen vinden. Maar om te vinden dien je eerst afgescheiden te worden. Onmiddellijk nadat ik je van me afscheid zal ik je roepen. Ik stuur je licht om je te laten zien waar en hoe je moet zoeken. Maar mensen sluiten haar ogen en ook jij wist eerst niet waar te zoeken. Totdat je me vroeg me je te leiden, terug naar huis. Terug naar mij.

Ik mag nu je hand weer raken. Je staat me nu weer toe dicht bij je hart te zijn. Het te voeden en er in te verblijven. Je hebt het huis weer terug gevonden en ik weet; het voelt onwennig. Maar sta jezelf toe te voelen hoe het is om los te laten. Het is het loslaten waardoor je jezelf weer kunt vinden. Om te realiseren wie je werkelijk bent. Sta je zelf toe te twijfelen. Want het is de twijfel die je doet zoeken. Nu je weer voor je me staat, weten we beide dat je niet meer terug hoeft te gaan naar het verleden.

Het heden en het nu zullen het verleden in zich opnemen zodat alles samen mag smelten. Een dimensie zal zich afsluiten en mag je achter je laten. Nieuw licht zal zich nu aan je openbaren. Nieuwe ervaringen die je leven mogen verrijken. Rust nu zacht, je bed staat gereed. Ieder mens zal moe zijn na haar reis. Geef jezelf daarom toestemming uit te rusten zodat je opgewekt de nieuwe dag kunt betreden. Rust zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *