Ik ben de herberg, de herbergier en zal je herbergen

Ik ben de herberg, de herbergier en zal je herbergen. Toch is mijn herberg leeg. Kan ik niemand van dienst zijn en blijven mijn diensten achterwege. Ik wacht, want ik weet dat op een dag de eerste zoekende aan mijn deur zal kloppen. Hij zal me vragen naar de weg om een herberg te vinden en ik zal hem de weg wijzen. Ik zal hem zeggen waar hij de herberg zal vinden en hoe te zoeken. Hij zal zijn weg vervolgen, zijn zoektocht zal door gaan naargelang zijn verlangen te zoeken.

Totdat hij later weer aanklopt bij mijn herberg. En wederom vraagt hij waar hij de herberg kan vinden. Hij toont me zijn frustratie want de weg die ik wees heeft hem weer naar mij geleid. Ik toon hem wederom de weg en vraag hem of hij toch niet tijdelijk iets wilt eten en drinken. Maar de zoeker heeft haast en wil geen tijd verliezen. Weer vertrekt hij, dit keer meer vastberaden dan voorheen.

Zo komen veel mensen aan bij mijn herberg. Ze zijn zoekende maar weten niet waarnaar. Ze realiseren zich niet dat de zoekvraag voldoende is om te vinden wat ze zoeken. Er is niets meer nodig dan de wens, het verlangen uit te spreken om mij te vinden. Mijn herberg is niet het antwoord, mijn herberg is de vraag. Ik ben tevens de zoeker en waar ik me herberg is wat gevonden wordt wanneer je de vraag uitspreekt. De vraag is wat verborgen is.

Verwacht dus geen antwoord op je vraag want je zult lang mogen zoeken. Maar weet dat wanneer je de vraag stelt, je alles gevonden hebt waar je hart naar verlangt. Je hoeft niet verder te zoeken. Je hoeft niet verder te vragen. De herberg is in je. Jij bent de herbergier van het verlangen naar het leven. Liefde is wat je herbergt. Ga dus gewoon in stilte rusten in de herberg van je ziel. Geef jezelf te eten en te drinken en erken de gastheer die je al bent.

Niets van wat je zoekt vind je buiten jezelf. Alles is reeds aanwezig. Alles is er, verborgen in de vraag; toon mij de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *