Zoek en gij zult vinden

Zoek en gij zult vinden. Als u vindt, zoek dan niet verder. Het streven is niet te zoeken, het streven is te vinden. Zoek daarom voor uzelf uit, wat u zoekt. En weet, wanneer u vindt, waardoor u weet dat u het heeft gevonden. Hij die niet weet wat hij zoekt, zal altijd blijven zoeken en nooit vinden. Maar hij die weet wat hij dien te vinden, zal niet meer zoeken. Want wat u zoekt, is liefde, is rust en eenheid met uw zelf.

U hoeft niet langer te zoeken wanneer u de realisatie heeft dat alles reeds vertegenwoordigd is in uw hart. Wanneer u uw hart opent en om u heen kijkt met de ogen van een kind. Vol verbazing en liefde. In afwachting zonder verlangen. Het is het denken dat u in de weg staat. Het denken dat u zegt te gaan zoeken. Terwijl het hart zacht fluistert dat het er altijd al is en ook nu wacht op de roep van de ziel. Om weer te voelen, weer te ervaren en vol liefde te zijn.

Het hart zoekt niet, het hart is. Het zijn je gedachten die niet in het nu zijn maar continue op zoek gaan naar nieuwe prikkels van verlangen. Het hart weet en is daarom rustig. Het streeft niet naar meer of anders. Het wacht tot je klaar bent om te zijn. De wereld valt dan weg en alles wat overblijft is zuivere liefde. Acceptatie van alles wat is. Dit is de aarde waaruit de bloem zal bloeien die rijkt tot de hemel. Die de zon tot zich neemt en het licht haar kleuren laat zien.

Ieder mens heeft de keuze om te vrezen en lief te hebben. De angst zal verdwijnen als je plaats maakt voor liefde en licht. Als je de bloem van je hart opent zodat het licht weet waar ze haar stralen op mag laten vallen. Zoek daarom niet langer en wacht niet af. Maar vraag je zelf af wat je werkelijk verlangt. Is het de haast en stress van het leven dat je lijkt te moeten leiden. Of is er een dieper verlangen, een zoeken van de ziel die je de weg wijst naar liefde en rust. Geen verlangen meer, maar uitdrukking van de diepste schoonheid in jezelf.

Niet langer meer afhankelijk van de ander, maar er kunnen zijn voor de ander. Niet vanuit noodzaak, maar vanuit zijn. Niet vanuit verwachting, maar vanuit kunnen. Niet meer binden, maar vrij laten. Gun je liefde vrijheid, dan zal liefde vrijkomen. Verwacht je liefde te krijgen dan heb je haar nog niet gevonden. Liefde is zuiver en kent geen discriminatie. Liefde ben ik zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *