Wie ben ik?

De start van mijn zoektocht

Het lijkt al weer zo lang geleden. Ik werd die maand 19 jaar toen mijn vader alsnog plotseling overleed. Het zette mijn wereld op zijn kop en ik kon niet anders dan op zoek gaan naar antwoorden. Antwoorden die ik vond in het Boeddhisme en bij Krishnamurti, een bijzonder wijs man. Ik leerde diverse meditatie technieken en volgde 5 jaar yoga bij studio De Cirkel in Den Haag. Maar ondanks mijn enthousiasme voor  yoga en meditatie bleef er een leegte die maar niet gevuld leek te worden.

Weer thuis komen

Zo voelde het na mijn eerste consult in 2001 bij Joke Winters. Dat gevoel van thuis komen gebeurde omdat Joke mijn ‘belevenissen’ een plek en naam gaf. Want al sinds ik me kan herinneren, communiceer ik met de spirit world en dit was een integraal deel van mijn leven geworden. Maar omdat ik niet goed wist hoe er mee om te gaan en wat het precies was, zag ik het eerder als een last dan een zegen. Toen ik in 2001 bij Joke ontdekte wat ik kan, ben ik dit verder gaan ontwikkelen.

Wat je aandacht geeft, groeit

Nu, een aantal jaar later, ben ik heel veel verder. Ik weet nu dat mijn gaven iets zijn waar ik anderen mee kan helpen. Ik bezocht in april 2011 voor het eerst het befaamde Arthur Findlay College in Engeland om mijn trance healing gaven verder te ontwikkelen en hier kwamen ook overige mediamieke gaven naar voren. Ondertussen heb ik al meerdere workshops, trainingen en opleidingen gevolgd in binnen- en buitenland. Ik beschouw de volgende bijzondere mensen als richtinggevend in mijn ontwikkeling:  Sandie Baker,  Colin Bates, Matthew Smith, Glyn Edwards, Eileen Davies en Scott Milligan. Op spiritueel gebied voeg ik hier ook graag Jiddu Krishnamurti, Paramhansa Yogananda, Boeddha en Jesus aan toe.

Spiritualisme

Veel mensen zijn bekend met de term medium, maar slechts weinig mensen weten wat het werkelijk betekend. Zelf ben ik op zoek gegaan om te ontdekken wat mijn spiritualiteit en sensitiviteit kon verklaren en kwam daarbij in aanraking met het Spiritualisme. De Spiritualistische Nationale Unie (SNU) in Engeland biedt kaders waarbinnen het mediumschap getraind kan worden en ook ingezet wordt om de mensheid meer inzicht te geven in het leven na de dood en de implicaties daarvan voor ons dagelijkse leven. De SNU hanteert 7 principes als leefregels die dienen als richtlijnen, geen dogmatische wetten. De 7 principes zijn (vertaald uit het Engels) :

  1. Het vaderschap van God
  2. De broederschap van de mens
  3. Contact met de geestenwereld en begeleiding door een hogere intelligentie
  4. Het oneindige leven van de menselijke ziel
  5. Persoonlijke verantwoordelijkheid
  6. Vergoeding en vergelding van je goede en slechte gedrag op aarde
  7. Vooruitgang en groei voor iedere menselijke ziel

Eind 2012 ben ik redacteur geworden voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief van de internationale branch van de SNU, de SNUi. Ook geef ik maandelijks diverse lessen voor studenten over de hele wereld die online inloggen op de studentenomgeving van de SNUi. In 2016 ben ik officieel door de SNU erkend voor mijn mediamieke gaven met een Certificering (CSNU) voor Spreken, Demonstreren en Consulten.

Spirit of Love

Met Colin Bates heb ik in maart 2012 de cd Spirit of Love afgerond. Deze bijzondere cd helpt de luisteraar een diepe staat van meditatie te bereiken door simpelweg te luisteren naar de muziek en begeleiding door Colin Bates. Het resultaat is een dubbel cd waarbij op één cd twee begeleide meditaties staan en op de tweede cd een zogenaamde resonantie meditatie. Deze resonantie meditatie is een serie van 7 meditaties die zich richten op de specifieke chakra’s in ons lichaam. Wil je meer informatie, nu alleen nog in het Engels, kijk dan op de website van In All We Are! Of koop de muziek direct in de iTunes muziekwinkel

Ervaar het nu

Ik geniet ervan boeken te lezen over Boeddhisme, metafysica, mediumschap, de kosmische natuurwetten, filosofie, evolutie en mogelijkheden om tot verlichting – ontwaken te komen. Dit wordt door vrienden en familie vaak ervaren als zware kost. Dit blog ben ik gestart met als doel deze kennis op een toegankelijke, praktische en leuke manier door te vertellen. Soms aan de hand van oefeningen, dan weer een verhaal of als verslag van mijn eigen ervaringen. Naast de vele leuke reacties die ik ontvang via alle social media kun je me ook altijd mailen.

Mijn naam is Edwin van der Hoeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *